martes, 10 de abril de 2012

Emoció fins al final

Valdés va parar el penal que va provocar

A tres punts del Madrid. El Barça ha aconseguit una victòria en un partit estrany on ha hagut de remuntar el gol inicial d’Aranda però que ha acabat dominant sense dificultats. Messi s’ha tornat a col·locar pitxitxi i Pedro s’ha retrobat amb el gol. La part negativa ha estat les molèsties d’Alves i la groga que ha vist Cesc, que l’impedirà jugar dimarts.
El Barça ha sobreviscut a una primera part boja on hi ha hagut de tot: gols, penals i, fins i tot, expulsions. Sense Xavi, Iniesta ni Busquets al mig camp, la circulació de pilota ha estat menys fluïda que en altres partits, i els blaugranes se n’han ressentit. El Saragossa, sense por i descarat, ha aconseguit portar l’enfrontament cap al terreny que l’interessava: anada i tornada, atacs ràpids i una intensitat altíssima.
La primera ocasió ha estat per als aragonesos, amb una rematada d’Aranda al pal. El refús ha quedat en terra de ningú, i Lafita s’ha anticipat a Valdés, que li ha fet penal. Però el porter del Barça ha endevinat les intencions d’Aranda i ha aturat el llançament des dels onze metres. Semblava que la parada de Valdés donava aire i tranquil·litat als seus companys, però aleshores ha arribat el gol del Saragossa.
Aranda, lleugerament en fora de joc, ha rebut una passada a l’espai i ha encarat Valdés, que ha rebutjat el xut amb la mala sort que el rebot ha anat a parar al cap del davanter i la pilota ha acabat al fons de la xarxa.
El joc i les sensacions no feien preveure res de bo per al Barça, però l’equip de Guardiola ha reaccionat com ho fan els campions i en tres minuts ha capgirat el resultat. D’una doble oportunitat d’Alexis i Cesc n’ha sortit un córner que Puyol, després d’una mala sortida de Roberto, ha rematat per fer l’empat a un.
L’1-2 ha arribat en un contraatac que Alves ha començat involuntàriament després de rebre una pilotada a la cara, ha conduït Alexis i ha finalitzat Messi amb una canonada des de l’interior de l’àrea davant la qual Roberto no ha pogut fer res.
El Barça s’havia sobreposat a una situació totalment adversa, totalment contrària al panorama amb què s’ha trobat quan ha enfilat al túnel de vestidors. Abans del descans, Abraham ha vist la segona targeta groga i ha acabat el partit abans d’hora.
Tot i això, a l’inici dels segons 45 minuts no s’ha notat la superioritat numèrica dels blaugranes, ja que el Barça ha continuat encomanat del ritme del Saragossa, que continuava protestant totes les decisions arbitrals.
Fins que ha entrat Sergio Busquets per Keita. Amb el de Badia han aparegut les circulacions llargues de pilota, el principal signe d’identitat dels blaugranes. I també han tornat les aproximacions a l’àrea de Roberto, amb un xut d’Alexis que ha refusat el porter dels aragonesos. Guardiola ha hagut de substituir Alves per uns problemes físics i en el seu lloc ha entrat Montoya.
A 15 minuts del final, Messi ha il·luminat l’atac del Barça amb una passada interior entre quatre defenses rivals, però Adriano no ha sabut donar continuïtat a la jugada i la passada per Cesc ha estat imprecisa i massa forta. El mateix Messi hauria pogut fer el tercer però, quan ja tenia Roberto vençut, ha enviat la pilota massa alta. Abans, Thiago havia rematat sense fe una bona centrada d’Alexis.
Finalment, Messi ha marcat l’1-3 des del punt de penal amb un llançament ben diferent dels que fa habitualment: xut potent pel mig de la porteria. El gol ha deixat el partit sentenciat, però el Barça encara ha fet una altra diana. Un gol que ha significat el retorn de Pedro, que ha aprofitat una assistència de Messi per superar Roberto amb un xut ras.

El podi dels millors

1. Messi: dos gols més per al compte particular de l’argentí, per on han passat la majoria de les accions ofensives del Barça
  2. Valdés: ha hagut d’intervenir poc, però ho ha fet per aturar un penal amb 0-0 que ha servit de punt d’inflexió per als blaugranes
  3. Puyol: en un partit idoni per les seves característiques, el capità ha obert la llauna i ha aportat caràcter i intensitat defensiva