domingo, 15 de abril de 2012

Cap al clàssic a 4 punts

Messi mantiene vivo al Barça
Messi va tornar a ser dedecissiu amb dos gols

Leo Messi  ha tornat a aparèixer quan el Barça més ho necessitava per remuntar un partit que s’havia complicat amb el gol inicial de Barkero. El triomf manté els blaugranes amb vida a la lliga abans de la setmana decisiva de la temporada.
El primer temps ha tingut dues parts ben diferenciades. Fins al minut 22, el Barça ha mogut la pilota amb fluïdesa i ha generat fins a cinc ocasions en menys de vint minuts. Thiago, en dues ocasions, Pedro, Messi i Adriano han estat els protagonistes de les oportunitats dels blaugranes. Però en la primera aproximació del Llevant a l’àrea de Valdés, Busquets ha comès penal i Barkero ha fet el primer gol de la nit.
A partir de l’1-0, la precipitació s’ha apoderat dels barcelonistes, que tot i monopolitzar la possessió de pilota no podien crear perill real a la porteria de Munúa. Guardiola ha intentat variar les posicions dels jugadors d’atac, però la defensa local ha continuat aturant les accions del Barça.
Iniesta i Cuenca han entrat per Xavi i Pedro per aportar desequilibri davant la poblada defensa del Llevant, però el guió del partit seguia igual. Adriano ha avisat amb un xut llunyà, i al minut 63 Messi ha empatat el partit. L’argentí ha rebut una passada de Cuenca des de la dreta, ha combinat amb Alexis i ha superat Munúa, que tot i tocar la pilota no ha pogut evitar el gol.
Vuit minuts més tard, penal de Botelho sobre Cuenca i Messi ha capgirat el resultat amb un xut potent a l’escaire de la porteria del Llevant. Amb l’1-2, Guardiola ha optat per la defensa de quatre i Alves ha retornat després de perdre’s l’últim partit. Alexis, apercebut de sanció, ha tingut quinze minuts de descans.
La segona –i última– ocasió per al Llevant ha arribat al temps de descompte amb un xut llunyà de Xavi Torres que Valdés ha blocat. El xiulet final ha tranquil·litzat tots els culers i manté el Barça en la lluita per al títol de lliga. Dissabte que ve, el partit decisiu, el Clàssic. Però abans toca passar per Stamford Bridge. Dimecres, toca Champions.

Fitxa tècnica

• Llevant UD: Munúa; Pedro López, Ballesteros, Cabral, Juanfran; Iborra (R. Suárez, 87’), Xavi Torres; Valdo, R. Barkero (Juanlu, 87’), Botelho (Ghezzal, 79’); Koné.
  • FC Barcelona: Valdés; Puyol, Mascherano, Adriano; Sergio, Xavi (I. Cuenca, 46’), Thiago, Fàbregas; Alexis (Dani Alves, 75’), Messi i Pedro (Iniesta, 53’).
  • Gols: 1-0, Barkero, de penal (22’); 1-1, Messi (63’); 1-2, Messi, de penal (71’).
  • Àrbitre: J. A. Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Ha ensenyat targeta groga als locals Botelho (44’), Iborra (66’), Cabral (68’), Valdo (69’), Juanfran (70’) i als visitants Sergio (22’) i Adriano (38’).
  • Incidències: s’ha guardat un minut de silenci en memòria del futbolista italià del Livorno Piermario Morosini.