sábado, 21 de abril de 2012

Sentencien la lliga

Hi ha fora de joc, tot i que és molt complicat de veure
El partit ha començat molt equilibrat amb un lleujer domini de la possessió del F.C.Barcelona, i amb un Real Madrid realitzant una pressió a tres quarts de camp.
Amb un Madrid molt concentrat i un Barça que no ha sabut com reaccionar davant el plantejament dels homes del portugués Jose Mourinho, i han decidit jugar com en el partit de la primera volta al Santiago Bernabéu, jugant amb tres defenses que podien ésser quatre en funció de la possessió de la pilota. Els visitants han començat posant l'ai al cor dels aficionats culés que veien com el francés Karim Benzema disposava, com en la primera volta, de la primera ocasió clara de gol per al seu equip als 16 segons de partit. Després, Cristiano Ronaldo, al minut 4, ha tornat a posar en perill al porter del Barça, Victor Valdés. En un còrner aparentment sense perill, el portugués Pepe, ha despenjat la pilota posada per Di María que Valdés no ha pogut blocar i ho ha intentat fer en dos temps, però Sami Khedira ha aprofitat l'errada del de l'Hospitalet, que no s'ha aixecat amb la suficient rapidesa i del de la Pobla de Segur, que no ha rebutjat la pilota de l'interior de l'àrea local, per reflectir, en el minut 17, la victòria momentània i per la mínima del seu equip en el marcador del Cam Nou, en una jugada en la que el turco-alemà podria trobar-se en fora de joc. El Barça no estava fi de cara a porteria i ho ha demostrat en els següents minuts del partit.
A la segona part del partit, s'han pogut veure dos equips completament diferents als de la primera meitat. Pep Guardiola ha sortit a buscar l'empat molt ràpid per poder jugar tranquilament, mentre que Jose Mourinho ha sortit ha aguantar el resultat, que li era favorable, tencant-se al darrera i buscant sortir al contraatac per acabar de sentenciar el partit. Amb aquest plantejament, el Barça s'ha vist obligat a volcar-se a l'atac i Pep Guardiola ha introduït dos canvis ofensius amb l'esperança de remuntar el partit. Semblava que havia d'ésser així quan, a falta de 20 minuts, Alexis Sánchez, acabat d'entrar minuts abans i en la segona pilota que tocava l'ha col·locada al fons de la xarxa, en una jugada ambb molts rebots favorables al Barça. Però quan ot semblava resolt, Cristiano Ronaldo, en un excel·lent contracop, ha tornat a avançar a l'equip blanc en el Camp Nou. L'entrenador del Barça er conscient del perill que comportava la tàctica emprada per remuntar el partit i el Barça no ha xutat més entre els tres pals fins al minut 90'. Un mal partit del Barça i un extraordinari partit del Madrid han provocat la victòria merengue per 1-2 que deixa la liga pràcticament decidida pel Madrid que afrontarà la tornada de la Champions amb la moral moolt alta i el Barça ho haurà de fer sense haver guanyat davant el seu rival directe i veu com s'escapa la lliga.