martes, 10 de abril de 2012

No la donen per perduda (10/10)

Units cap a la Lliga

Guardiola, que ahir va donar un toc d’atenció als jugadors, ha tornat a sorprendre tothom amb l’alineació. Els tres defenses disponibles –Puyol, Mascherano i Adriano– han format la línia de davant de Valdés, però la principal novetat ha estat la posició de Leo Messi, que ha actuat de mitja punta. Des del centre de l’atac Alexis buscava la pilota a l’esquena de la defensa del Getafe, mentre Cuenca i Pedro mantenien el camp ben obert.
El Barça ha fet un gran partit. El Getafe ha sobreviscut com ha pogut al vendaval blaugrana, i la primera meitat ha acabat 2-0 però en podrien haver estat quatre o cinc. Enmig de la poblada defensa madrilenya, Xavi, Iniesta i Messi han anat trobant els forats per abastir de pilotes els companys.
Al minut 13, cop de pit de Messi per Alexis, el xilè ha conduït fins a la frontal i ha fet l’1-0 amb un xut ajustadíssim al pal esquerra de Moyà, que abans havia refusat una rematada d’Iniesta. El gol confirmava la superioritat d’un Barça que no ha donat cap opció al Getafe. Valdés, des de l’altra banda, gaudia de l’espectacle sense haver d’intervenir.
L’equip de Guardiola ha gaudit de tres ocasions clares en deu minuts per ampliar l’avantatge, però ni Pedro, ni Messi ni Xavi no han pogut marcar. El terrassenc ha tingut l’oportunitat més clara, amb una pilota picada per sobre del porter que Cata Díaz ha salvat sobre la línia quan el migcampista ja celebrava el gol.
Alexis ha estat a punt de fer el segon del Barça i del seu compte particular, però ha volgut rematar al lateral de la xarxa amb la dreta, quan el més fàcil era fer-ho amb l’esquerra, la centrada de Cuenca al segon pal.
Arribar al descans amb un avantatge mínim hauria estat injust, i Messi i Iniesta s’han encarregat de fer justícia. El manxec ha iniciat la jugada amb una passada per l’argentí, que li ha tornat a Iniesta, aquest ha deixat la pilota morta amb un toc de taló i Messi ha finalitzat la magnífica jugada amb una canonada imparable a l’escaire. Una obra d’art per posar el punt final a uns primers 45 minuts excel·lents.
L’inici de la segona part ha tingut dos actors complementaris: la pluja i el vent. El joc se n’ha ressentit i el Barça ha mogut la pilota a un ritme més lent. Només una centrada-xut de Cuenca i diversos intents frustrats de Puyol a la sortida de córners han creat perill a Moyà.
La pluja ha abandonat l’escena i en dos minuts els blaugranes han deixat el partit sentenciat amb dos gols ben poc habitual en el Barça. Amb la defensa rival ordenada, Cuenca ha enviat una centrada i Alexis, guanyant el salt a Miguel Torres, ha marcat amb un fort cop de cap.
I gairebé sense adonar-se’n el Getafe ha tornat a rebre un gol. Falta al lateral de l’àrea picada per Messi i rematada, també amb el cap, per Pedro. El canari, després de retrobar-se amb el gol contra el Saragossa, ha confirmat que torna a ser aquell jugador que veia porteria amb facilitat.
Amb l’entrada de Tello, Muniesa i Montoya, el Barça ha acabat el partit amb deu jugadors formats a la Masia, tots menys Alexis. Una genialitat de Messi que no ha acabat en gol per molt poc ha estat la cirereta d’un molt bon partit dels culers, que se’n van a dormir a un punt del Madrid.
Fitxa tècnica
  • FC Barcelona: Valdés; Puyol, Mascherano (Muniesa, 83’), Adriano (Montoya, 75’); Sergio, Xavi, Iniesta, Messi; I. Cuenca, Alexis i Pedro (Tello, 78’).
  • Getafe CF: Moy; Torres, Cata Díaz, Alexis, Masilela; Casquero, Juan Rodríguez (Gavilán, 67’), Rubén Pérez, Pedro Ríos (Arroyo, 88’), Diego Castro (Barrada, 67’); Miku.
  • Gols: 1-0, Alexis (13’); 2-0, Messi (43’); 3-0, Alexis (72’); 4-0, Pedro (74’).
  • Àrbitre: González González (comitè de Castella i Lleó). Ha ensenyat targeta groga al local Messi (49’) i al visitant Gavilán (73’).
  • Incidències: 76.041 espectadors al Camp Nou.