viernes, 20 de abril de 2012

Tocarà remuntada i Pep no renova

Pep no renova i haurà de remuntar després del clàssic

El Barça ha estat amo i senyor del partit i des del xiulet inicial ha demostrat que seria fidel al seu estil amb una possessió de gairebé dos minuts. El Chelsea, en la primera pilota controlada que ha tingut, també ha ensenyat el seu pla: futbol directe amb Drogba. Però el domini blaugrana no ha obtingut recompensa i en l’última acció del primer temps els blues s’han avançat amb un gol de l’ivorià en l’única oportunitat clara dels locals.
Totes les altres ocasions han estat per al Barça, però els culers no han sabut definir. Alexis ha enviat una vaselina al travesser i Messi ho ha intentat amb un cop de cap que Cech ha blocat. Però les més clares han estat per a Cesc, que repetia com a titular al mig camp. Al minut 17, amb tota la porteria per a ell, ha fallat un gol cantat després d’un refús del porter a xut d’Iniesta. I tres minuts abans del descans ha vist com Cole treia sobre la línia una pilota picada per sobre de Cech.
Quan semblava que el 0-0 seria el resultat amb què acabaria la primera meitat, una pèrdua en zona de creació ha propiciat el contraatac de Ramires, que ha arribat fins a l’àrea i, davant un error defensiu incomprensible, ha assistit Drogba. L’ivorià, sol al segon pal, ha inaugurat el marcador.
El Chelsea havia fet la feina i durant el segon temps s’ha dedicat exclusivament a defensar. EL Barça continuava insistint, però cada cop els espais eren més difícils de trobar. Adriano ho ha intentat amb un xut llunyà que Cech ha aturat i minuts més tard Alexis no ha encertat entre els tres pals des de l’interior de l’àrea.
El setge a la porteria local s’ha incrementat en els últims minuts de partit i el Barça hauria pogut empatar en la que hauria estat una repetició del gol d’Iniesta de fa tres anys. Però de nou ha aparegut la figura de Cech per desviar un cop de cap de Puyol i, a l’última oportunitat, Pedro ha xutat al pal i Busquets ha enviat la pilota als núvols en el refús.
La superioritat dels blaugranes no s’ha reflectit en el marcador final d’1-0. El Chelsea ha fet el seu partit a la perfecció i ha obtingut la recompensa esperada, i d’aquí una setmana vindrà al Camp Nou a defensar el gol de Drogba amb cos i ànima.

Fitxa tècnica

• Chelsea FC: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Meireles, Mikel; Ramires (Bosingwa, 87’), Lampard, Mata (Kalou, 73’); Drogba.
  • FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano; Xavi (I. Cuenca, 86’), Sergio, Fàbregas (Thiago, 78’); Alexis (Pedro, 65’), Messi i Iniesta.
  • Gols: 1-0, Drogba (45+2’)
  • Àrbitre: Felix Brych (ALE). Ha ensenyat targeta groga als locals Ramires (68’) i Drogba (85’) i als visitants Pedro (70’) i Sergio (75’).