sábado, 28 de abril de 2012

Gràcies per tot Pep



MOLTES GRÀCIES PEP!!!!

Pep Guardiola, el tècnic més guardonat del club català, ha decidit posar punt i final una etapa de quatre anys plena d’èxits. El de Santpedor ha explicat en roda de premsa acompanyat del president Sandro Rosell i el director esportiu Andoni Zubizzareta que va prendre la decisió d’abandonar el club a finals del mes d’octubre. Guardiola s’ha guiat sempre per sensacions i el seu adéu no ha estat una excepció. Fa cinc mesos va comunicar al president i a Zubizarreta que “veia el final de la seva etapa”. “Tinc la percepció que si seguíem junts, ens acabaríem fent mal (amb els jugadors), i això no m’ho perdonaria mai” ha afegit.
A Guardiola l’ha esgotat el temps i l’exigència. Ho ha explicat ell mateix a una sala de premsa Ricard Maixenc plena de gom a gom: “El temps ho desgasta tot, m’he buidat i necessito omplir-me”. L’entrenador, de 41 anys, ha reconegut que no sentia la força necessària per a seguir motivant la plantilla: “L’exigència de ser l’entrenador del Barça és molt i molt alta. S’ha d’estar fort, amb energia i jo he de recuperar tot això” ha explicat un Guardiola que ha recordat el dia que Evarist Murtra li va comunicar que seria l’encarregat de tornar el Barça B a la Segona Divisió B. “M’ho va dir per telèfon i vaig estar donant salts d’alegria per casa”. Una felicitat i unes ganes que ara he perdut perquè “4 anys són una eternitat per un club com el Barça. Les coses s’han de fer en el curt termini”.
Guardiola ha quedat alliberat després de l’anunci del seu adéu. Andoni Zubizarreta, en canvi, emotiu i emocionat, ha reconegut que aquesta era la roda de premsa en que no hagués volgut estar mai ni sentir. “Però la seva decisió és sobirana” ha dit el director esportiu, que com a Sandro Rosell i a l’aficionat culer, no li queda més remei que respectar-la. Rosell i Zubizarreta coneixien la decisió des de la tardor, però no havin perdut l’esperança de poder convèncer’l fins dimecres, després del partit del Chelsea, quan es van reunir amb l’entrenador. “El club està més madur que mai i aquesta ha de ser la base per al futur. Gràcies, Pep, per haver aconseguit un model futbolístic, haver representat la institució de forma modèlica. L’agreïment del barcelonisme serà etern per al millor entrenador de la història del Barça” li ha dit el president Rosell abans de cedir-li la paraula.
El tercer entrenador amb més partits oficials (232) de la història del Barça no ha desvelat el seu futur, del que ha dit que “no interessa a ningú” però no sembla que torni a seure en una banqueta en un futur proper. “Tard o d’hora tornaré a entrenar” ha reconegut. Guardiola, orgullós i amb la sensació d’haver fet la feina ben feta, ha volgut agrair públicament l’esforç dels seus jugadors. “Han fet realitat milions de partits i jugades que havíem imaginat. No hi ha preu més valuós que aquest” ha dit davant els pesos pesants d’aquesta plantilla. Piqué, Cesc,  Pedro i Sergio han acompanyat els quatre capitans, que juntament amb gairebé tota la directiva, han volgut estar presents en l’adéu del tècnic. Els de la casa, el pal de paller del llegat que el que va lluir el dorsal ’4′ durant onze temporades ha deixat més arrelat al Barça.
Josep Guardiola havia dit que prendria la decisió més correcta per al club i per això ha lamentat la incertesa que ha generat la seva continuïtat. El tècnic català ha admès que si el seu hagués estat un cicle més curt de dos anys no s’hauria generat aquesta situació. Guardiola penja la batuta sense retrets i negant els rumos que apunten que es va reunir amb el Chelsea. Ha justificat que “si ho hagués fet, hagués estat una falta de respecte al FC Barcelona”.
Va arribar quan molt pocs el volien i marxa quan tothom el vol. Fins al final l’encara entrenador blaugrana ha estat guardiolà. Especial i singular, com quan va arribar de Tercera Divisió fa quatre anys i pocs creien en ell. “Sé d’on me’n vaig, el meu lloc privilegiat” ha confessat conscient d’una decisió molt meditada i que no li genera cap dubte. “Els hi he dit tantes vegades als futbolistes que no tot era futbol, que això s’acaba i que la vida està molt plena. I ara toca recarregar energies”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario