domingo, 29 de abril de 2012

La Cibeles espera i Pep es despedeix per la porta gran

En els últims quatre anys el Barça havia protagonitzat golejades de tot tipus, des del 2-6 o el 5-0 al Madrid fins a marcar vuit gols a l’Almeria i l’Osasuna, però mai n’havia fet set. A més, és la victòria més àmplia del FC Barcelona a Vallecas.
El Rayo ha plantejat un partit de tu a tu al Barça que els blaugranes han acceptat sense problemes. L’anada i tornada constant ha protagonitzat els minuts inicials de l’enfrontament, amb els de Vallecas atrevits que veien la possibilitat de crear perill a la porteria de Pinto, que ha tornat a jugar tres mesos després d’haver-ho fet per última vegada.
Però ha estat el Barça qui ha inaugurat el marcador amb una jugada on han participat els tres davanters: Alexis ha obert per Pedro, el canari ha fet l’assistència i Messi ha fet el 0-1 a plaer. L’argentí s’ha retrobat amb el gol després de no haver vist porteria ni en el doble enfrontament amb el Chelsea ni contra el Madrid. Era el minut 15 i el duel es començava a decantar a favor dels barcelonistes.
Alexis ha tornat a estar decisiu per fer el 0-2, després de rebre una pilota a l’espai, driblar el porter i veure com Rober introduïa la pilota a la pròpia porteria quan intentava evitar la rematada d’un atacant del Barça inexistent, ja que cap company del xilè havia arribat a l’àrea.
Pinto també s’ha afegit al monòleg culer amb una gran aturada en un llançament de falta de Michu. Avui Messi ha actuat a la dreta de la davantera, i des d’aquesta banda ha generat l’acció del tercer gol de la nit. La jugada individual del 10 del Barça ha finalitzat amb una mil·limètrica assistència per Keita que el Malià ha aprofitat per superar Cobeño.
El recital ha continuat només començar la segona meitat, quan Pedro ha aprofitat el rebuig del travesser a xut de Messi per situar el 0-4 a l’electrònic. El Barça continuava gaudint d’oportunitats, però no les ha sabut transformar en gol. Per part del Rayo, Lass ho ha provat amb un potent xut que Pinto ha rebutjat a córner.
El monòleg blaugrana ha permès el retorn d’Ibrahim Afellay set mesos després de lesionar-se de gravetat. Abans, Dani Alves havia entrat per Adriano i ha fet la centrada del cinquè, obra de Thiago amb un cop de cap ajustat al pal esquerre de Cobeño.
Pedro ha marcat el 0-6 amb una rematada al primer pal des de l’interior de l’àrea i Messi ha tancat la golejada amb un xut ras de primeres que ha agafat a contrapeu el porter local. L’argentí atrapa Cristiano Ronaldo al capdavant de la classificació del pitxitxi.

Fitxa tècnica

• Rayo Vallecano: Cobeño; Tito, Arribas, Pulido, Rober (Núñez, 29’); Movilla (Diamanka, 46’), Trashorras, Lass, Michu, Tamudo; Diego Costa (Diego, 64’).
  • FC Barcelona: Pinto; Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (Dani Alves, 59’); Thiago, Sergio (Afellay, 73’), Keita; Alexis (Tello, 79’), Messi i Pedro.
  • Gols: 0-1, Messi (15’); 0-2, Rober, en pròpia porteria (26’); 0-3, Keita (38’); 4-0, Pedro (46’); 5-0, Thiago (76’); 0-6, Pedro (86’); 0-7, Messi (89’).
  • Àrbitre: Delgado Ferreiro (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga als locals Rober (20’), Tito (33’), Arribas (45’), i al visitant Pedro (52’).
(Resum proporcionat per "lajornaa.cat" el diari esportiu català ja que no he pogut veure el partit)