miércoles, 7 de marzo de 2012

Una altra exhibició del Barça amb un mal arbitratge

El Barça es va sobreposar a baixes i arbitratges

Com va dir Guardiola, està bé jugar de tant en tant sense Leo Messi i comprovar com l’equip respon i resol la seva absència. Sense l’argentí i davant la falta d’un centre clàssic la solució ha passat per Cesc Fàbregas. El d’Arenys, un altre fals nou, ha tornat a ser l’alternativa, tal com va fer a Anoeta en la tercera jornada de Lliga, l’únic partit on Messi va ser suplent. Però no ha estat Fàbregas el que s’ha posat l’equip a les espatlles, sinó Xavi i, sobretot, Iniesta. Els dos migcampistes han dirigit durant la primera part el monòleg blaugrana davant l’atenta mirada dels jugadors de l’Sporting de Gijón, que han complert el guió previst pel seu tècnic, Javier Clemente. El Barça, amb la pilota en camp contrari durant molts moments, errava en l’última decisió i Juan Poble ha hagut d’intervenir en contades ocasions.
Cada cop el Barça defensava menys i homes com Adriano i Alves penetraven per les seves respectives bandes intentant trencar una línea defensiva de cinc homes i que en algunes ocasions ha arribat a ser fins i tot de set. I precisament, amb una jugada des de la banda esquerra, el conjunt de Guardiola ha obert la llauna. La carrera d’Adriano ha finalitzat amb una magnífica triangulació que ha acabat amb una assistència cap a Iniesta, que només ha hagut d’acompanyar l’esfèrica al fons de la xarxa per donar l’avantatge en el marcador als locals.
Si el Barça havia aconseguit aixecar la primera part, la represa ha estat un gerro d’aigua freda per als blaugranes. L’àrbitre ha decidit expulsar Piqué amb vermella directa al primer minut del segon temps per una falta molt discutible al límit de l’àrea de Valdés en considerar que el defensa havia desequilibrat De las Cuevas, i poc després, en el refús de la mateixa, els asturians han empatat mitjançant Barral.
A partir d’aquest moment el Barça ha entès que caldria alguna cosa més per guanyar l’Sporting i posar-se a set punts del Madrid. La possessió estèril ja no valia i l’ambient s’ha anat escalfant en la mateixa línea ascendent de les continues errades arbitrals que han perjudicat els homes de Guardiola. Fins a cinc targetes grogues ha ensenyat el col·legiat en poc més de sis minuts. Ha sigut en mig d’aquest rebombori quan Seydou Keita ha anotat el gol de la victòria amb un xut imparable des de la frontal de l’àrea, a falta de 12 minuts per acabar el partit.
L’enfrontament davant el nou equip de Clemente ha servit per a reconciliar afició i equip. Keita ha apaivagat el nerviosisme de tots els culers amb el 2-1 i Xavi ha signat el gol de la tranquil·litat poc després. El matx i l’actitud dels jugadors sembla esvair els dubtes d’una ’afició blaugrana que amb els resultats dels últims partits torna a tenir confiança en el Barça, que encara que no és el de sempre, intenta aproximar-s’hi. Caldrà picar pedra i molta perquè fins i tot els rivals que estan en posicions de descens es veuen capacitats per treure alguna cosa positiva del Camp Nou. Avui, una vegada més, el Barça s’ha aixecat i s’ha imposat a les dificultats plantejades per tècnics rocosos i àrbitres poc professionals. Encara que Guardiola digui que dóna la Lliga per perduda, els seus jugadors lluiten cada partit com si fos l’últim.Tot i que en un principi Josep Guardiola no tenia previst comptar amb Alexis Sánchez pel partit d’aquesta nit, -va tornar ahir dels Estats Units de jugar 90 minuts amb la seva selecció- el de Santpedor ha decidit donar-li entrada a falta de mitja hora pel final per encarrilar el partit contra l’Sporting i, tot i que l’equip ha acabat aconseguint la victòria, ho ha acabat pagant molt car. El jugador xilè no ha pogut acabar el matx per culpa d’unes molèsties musculars i un cop finalitzat, els serveis mèdics del club han anunciat que pateix una petita ruptura fibril·lar a l’adductor dret. Es calcula que estarà de baixa entre 10 i 15 dies, així que es perdrà el partit de Champions League del proper dimecres contra el Bayern Leverkusen i el pròxim partit de lliga al Sardinero contra el Racing de Santander.
El Madrid ha tornat a guanyar amb una maneta a l'Espanyol que ha fet un partit horrorós, ja que li van caure cinc, però li'n podrien haver caigut molts més.