sábado, 24 de marzo de 2012

El Barça no para de lluitar i es col·loca a 3 punts abans que jugui el Madrid

El Barça ha completat un partit molt seriós a l’Ono Estadi i ha sumat els tres punts tot i jugar amb un futbolista menys des del minut 55. Els blaugranes es col·loquen a tres punts del Madrid momentàniament gràcies als gols de Messi (24’) i Piqué (78’).
La solució a les baixes defensives d’Abidal, Adriano i Alves ha estat tornar al 3-4-3, amb Mascherano, Piqué i Puyol han format la defensa blaugrana. El Mallorca, atrevit fins al 0-1, ha sabut trobar espais, sobretot a la banda esquerra amb el Chori Castro, i durant els primers vint minuts ha tractat de tu a tu el Barça. La gespa alta i seca dificultava una circulació de pilota fluïda per part dels de Guardiola, que no han pogut controlar el ritme de l’enfrontament.
Iniesta lluitant una pilota dividida
Tots dos equips han disposat d’una oportunitat clara abans que Messi inaugurés el marcador. La del Barça la protagonitzat Messi, que no ha superat Aouate després d’aprofitar una errada de Nunes, i la del Mallorca ha estat un cop de cap d’Álvaro que ha sortit fora per poc. Al minut 24, Messi ha fet el 0-1 en una falta centrada amb rosca per ell mateix que s’ha acabat introduint a la porteria balear sense cap jugador la pogués ni rematar ni refusar.
Quan s’estava preparant el servei de la falta, a la zona de banquetes Guardiola parlava amb Thiago per fer un canvi tàctic: Sergio Busquets ha endarrerit la posició per ser la parella de Piqué a l’eix de la defensa i Mascherano i Puyol han passat a actuar de laterals.
El gol ha servit per estimular el Barça, que s’ha reafirmat en la seva opció de joc i ha començat a moure la pilota amb continuïtat. Abans del descans, Alexis, per partida doble, hauria pogut ampliar l’avantatge a partir d’un xut que ha topat contra el travesser i una rematada centrada que ha blocat Aouate.
Sobreviuen amb 10
El Barça s’ha quedat amb deu jugadors al minut 55, quan l’àrbitre ha ensenyat la segona groga a Thiago per mans quan el migcampista havia tocat clarament la pilota amb el pit. Guardiola ha fet entrar el lateral Montoya i Sergio Busquets ha tornat a recuperar la posició inicial al mig camp.
El Mallorca ha fet un pas endavant i, decidit a igualar el marcador, ha intentat que el joc es desenvolupés a prop de l’àrea de Valdés. Els nervis augmentaven amb el pas dels minuts tant al bàndol balear com al català. Els locals veien una opció molt favorable per sumar algun punt contra el Barça, mentre que els culers necessitaven mantenir l’avantatge amb un home menys.
I l’equip de Guardiola no només l’ha conservat, sinó que l’ha ampliat a dotze minuts per al final. En la continuació d’un córner, la pilota ha arribat a Piqué, que ha obert per Puyol, el capità ha assistit Messi, l’argentí ha enviat un xut al pal i el mateix Piqué ha recollit el rebot per fer el 0-2. El gol ha enfonsat el Mallorca i ha posat el punt final al partit.

El podi dels millors

1. Busquets (9'5)ha fet un gran partit al mig camp i s’ha sabut adaptar perfectament a la posició de central quan l’equip ho ha requerit.
  2. Messi (9): ha liderat les accions ofensives del Barça i ha inaugurat el marcador gairebé sense voler.
  3. Piqué (8)no està sent la millor temporada del central amb la samarreta blaugrana, però avui ha fet el gol de la tranquil·litat i ha estat correcte en defensa.