jueves, 11 de abril de 2013

Messi és un geni

Una jugada del crack argentí LESIONAT, i un gol del Barça. Hi ha 'messidependència? Si, i què? És dolent tenir el millor jugador del mon en el teu equip?
Tot i tenir la seguretat del 2-2 de l’anada, el Barça no s’ha volgut conformar amb el 0-0 que ja li donava la classificació i ha avisat de seguida. En la primera possessió de pilota que ha tingut, ha forçat una falta perillosa a prop de la frontal. Sense Messi, que s’ho hagut de mirar des de la banqueta, Xavi ha agafat la responsabilitat i s’ha quedat a pocs centímetres d’obrir el marcador. El seu xut ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Sirugu i fins i tot ha fet cantar el gol a alguns aficionats.
El PSG encara no havia tingut temps de situar-se al terreny de joc, però quan ho ha fet ha estat amb la intenció de buscar un error defensiu dels blaugrana que els permetés arribar a la porteria de Valdés. I així ho ha aconseguit unes quantes vegades. La primera, ja al minut 4, quan Lavezzi ha pogut arribar sol fins a l’àrea, però, massa lent, no ha acabat la jugada. El davanter argentí ha gaudit de les ocasions més clares dels francesos. Al 23’, s’ha aprofitat una pilota perduda per Adriano per entrar a dins l’àrea i xutar. Ho ha fet massa forçat i a les cames de Valdés, que havia sortit bé.
Passaven els minuts i el Barça seguia tenint el domini territorial, però cada vegada feia menys por. Les ocasions eren visitants. Una altra de prou clara ha estat un cop de cap amb intenció de Lucas Moura, en una centrada d’Ibrahimovic des de l’esquerra, que Valdés ha desviat a córner (28’). Es notava que els de Tito Vilanova trobaven a faltar la seva principal arma atacant. Sense Messi, i amb un Xavi desaparegut, s’han quedat sense inspiració i s’han deixat portar massa vegades per la precipitació. Una acció de Villa i un xut de Cesc, molt desviat, ho han exemplificat abans del descans.
A la represa, el guió del partit no ha canviat. Però sí que ho ha fet el signe, del partit. Només s’havien jugat cinc minuts, quan un contraatac del PSG ha deixat Pastore sol davant Valdés. Aquesta vegada el PSG no ha perdonat i ha marcat el 0-1 que, momentàniament, eliminava el Barça.
Amb l’eliminatòria a favor seu, els d’Ancelotti, ben tancats, encara han esperat els blaugranes més enrere, per sortir a sentenciar a la contra. Els atac-i-gol locals han estat constants, sobretot des que Messi ha entrat al terreny de joc. L’argentí ha trepitjat la gespa al 61′, el mateix minut en què s’ha hagut de retirar Adriano per lesió –Bartra l’ha substituït–. Una de freda i una de calenta, però el Camp Nou només tenia ulls per al seu ídol.
Leo Messi era la gran esperança de la remuntada. I ell ha començat la jugada de l’empat. Al 70’, ha conduït la pilota pel centre, i l’ha introduïda a dins l’àrea per a un Villa que no tenia opció de xut, però que, amb bon criteri, l’ha endarrerida perquè Pedro disparés i acabés la feina de l’1-1.
El Barça ha defensat l’eliminatòria fins al final. Ha patit, però ha aconseguit la classificació. Divendres serà al sorteig de les semifinals.

La fitxa tècnica

Barça: Valdés; Dani Alves, Piqué, Adriano (Bartra, 61’), Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Cesc (Messi, 61’) i Villa (Song, 83’).
PSG: Sirugu; Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell; Motta, Verratti (Beckham, 82’), Moura; Pastore, Lavezzi (Gameiro, 81’) i Ibrahimovic.
Gols: 0-1, Pastore (50’); 1-1, Pedro (70’).
Àrbitre: Kuipers (HOL). Ha ensenyat targeta groga al local Adriano (41’) i als visitants Lavezzi (79’) i Thiago Silva (85’).
Incidències:  96.022 espectadors al Camp Nou.