domingo, 7 de abril de 2013

RETORN D'ABIDAL, maneta i reivindicacions

El d’avui es presentava com un partit de proves i reivindicacions. La prova, la parella Piqué-Bartra a l’eix de la defensa de cara al partit contra el PSG. També la de Cesc a la posició de Messi per si l’argentí no pot jugar a la Lliga de Campions. Fàbregas i Alexis arribaven al partit qüestionats per bona part dels aficionats culers i, sense Messi, tenien la prova definitiva de cara al tram final de la temporada.
Cesc ha marcat el primer hattrick amb el Barça // FCB
Cesc ha dedicat els gols a la seva futura filla: LEA
El resultat no ha pogut ser millor. Quatre gols abans del descans i tots quatre amb els mateixos protagonistes: Cesc i Alexis. El xilè ha assistit Fàbregas en el primer i el tercer, i el d’Arenys li ha tornat els favors perquè el Niño Maravilla –que avui ha fet honor al seu malnom– marqués el segon i el quart.
Al mig camp, Iniesta ha acceptat les funcions de líder amb total normalitat, Song no ha desentonat com a substitut de Busquets i Thiago s’ha oblidat de filigranes innecessàries per imprimir velocitat al joc.
En els primers vint minuts el Mallorca s’ha apropat a l’àrea de Pinto però no ha acabat de concretar les jugades. El mateix que li estava passant al Barça, fins que Vilanova ha ordenat a Alexis que abandonés la banda dreta per infiltrar-se entre els centrals. A partir d’aquí han arribat l’1 a 0 i el 2 a 0 en només dos minuts, i la seqüència s’ha repetit en els minuts 37 i 39.
Al descans, Manzano ha col·locat Martí al centre del camp per intentar saturar la sala d’operacions blaugrana, però tot just començar la segona part Cesc ha deixat clar que avui era el seu dia. Fàbregas ha recollit una passada brillant d’Iniesta i ha definit com els millors davanters centres.
Amb el partit sentenciat ha arribat l’hora dels canvis. Dos Santos i Deulofeu han entrat per Iniesta i Cesc, però l’ovació de la nit (i de la temporada) ha arribat al minut 70. El quart àrbitre ha ensenyat el número 22 al cartell lluminós. Eric Abidal ha tornat a jugar més d’un any després d’haver-ho fet per última vegada.
El Barça ha acabat amb deu jugadors perquè Alexis ha abandonat el terreny de joc amb molèsties quan ja s’havien fet les tres substitucions. I sis d’aquests deu futbolistes fa dues temporades tenien fitxa del filial o del juvenil (Montoya, Bartra, Thiago, Dos Santos, Tello i Deulofeu).
El guió de l’enfrontament ha estat l’ideal abans de la tornada contra el PSG, on els blaugranes hauran de fer valer el 2 a 2 que van aconseguir al Parc dels Prínceps.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué (Abidal, 70’), Bartra, Montoya; Thiago, Song, Iniesta (Dos Santos, 50’); Tello, Cesc (Deulofeu, 65’) i Alexis.
RCD Mallorca: Aouate; Hutton, Nunes, Bigas, Kevin; Nsue (Martí, 46’), Pina, Tissone, Alfaro; Giovani i Hemed (Arizmendi, 46’).
Gols: 1-0, Cesc (20’); 2-0, Alexis (22’); 3-0, Cesc (37’); 4-0, Alexis (39’); 5-0, Cesc (47’)
Àrbitre: Muñiz Fernández (col·legi asturià). Ha ensenyat targeta groga al local Alexis (74’), i al visitant Alfaro (63’).
Incidències: 65.127 espectadors al Camp Nou.