jueves, 4 de abril de 2013

Patacada amb errada arbitral

Assistència brutal d’Alves amb l’exterior del peu dret, Messi recull la pilota a l’interior de l’àrea i supera Sirigu amb un xut creuat. Al Barça se li posava l’eliminatòria de cara just abans d’arribar al descans, però un tram final boig l’ha deixat oberta i el duel contra el Paris Saint-Germain es decidirà al Camp Nou.
El PSG ho havia fet tot bé i es trobava per darrere al marcador, després de 35 minuts molt bons de l’equip francès, sobretot en atac. Busquets havia enviat una pilota al pal de la porteria de Valdés en intentar evitar la rematada de Lavezzi, i el porter del Barça havia intervingut en dues ocasions per aturar els xuts de Pastore i Ibra.
Per part blaugrana, abans del gol de Messi, Iniesta ho havia intentat en dues ocasions, una que ha sortit fora per poc i una altra que ha blocat Sirigu. Després del gol de Messi, l’argentí ho ha tornat a provar des de la frontal, en una acció que acabaria sent fatídica per als interessos del Barça. Leo s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Cesc a la mitja part.
Els jugadors del Barça celebren el 0-1 de Messi // FCB
L'eliminatòria es decidirà al Camp Nou
El segon temps ha estat plàcid fins al minut 75. Dirigits per Xavi i Iniesta, els culers havien sabut gestionar l’avantatge i l’absència de la seva estrella. Amb paciència havien controlat els atacs del PSG, fins que un seguit de córners i faltes a prop de l’àrea de Valdés han acabat amb l’1-1 d’Ibrahimovic. Un gol que mai no hauria d’haver pujat al marcador, ja que el suec estava en clar fora de joc.
Una injustícia que Xavi s’ha encarregat de trencar des dels onze metres després d’un penal de Sirigu a Alexis. El terrassenc ha enganyat el porter italià i semblava que el Barça tornaria cap a Catalunya amb la victòria al sac, però el PSG encara no havia dit l’última paraula.
En la darrera acció del partit, Ibra ha despenjat una pilota amb el cap per Matuidi, i el xut del migcampista ha rebotat en les cames de Bartra per despistar Valdés, que tot i tocar la pilota no ha pogut evitar l’empat a dos definitiu.
El Barça ha pagat un peatge molt car en el partit d’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Messi i Mascherano han acabat lesionats i, malgrat que el 2-2 de moment classifica els blaugranes, el gol final de Matuidi deixa un regust de boca dolent. Tocarà sentenciar al Camp Nou.

Fitxa tècnica

PSG: Sirigu; Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell; Matuidi, Beckham (Verratti, 70’); Lucas Moura, Lavezzi (Ménez, 66’), Pastore (Gameiro, 76’); Ibrahimovic.
FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mashcerano (Bartra, 83’), Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Alexis, Messi (Cesc, 46’) i Villa (Tello, 80’).
Gols: 0-1, Messi (38’) 1-1, Ibrahimovic (80’); 1-2, Xavi, de penal (90’); 2-2, Matuidi (94’).
Àrbitre: Wolfgang Stark (ALE). Ha ensenyat targeta groga als locals Matuidi (66’), Beckham (68’), Ibrahimovic (87’), Sirigu (89’) i als visitants Piqué (18’), Alba (62’), Mascherano (75’), Alves (85’).