domingo, 21 de abril de 2013

Salvats i amb il·lusió


43 punts que donen la salvació matemàtica, un més de l’objectiu que s’havia fixat Aguirre quan va començar, ara fa una volta, a revifar un equip que estava tocat i feia flaire a Segona Divisió. De la categoria de plata ja no tan sols ni se’n parla, sinó que els blanc-i-blaus són un dels equips més en forma i, tot i el dur calendari que els espera, somien amb lluitar per Europa.

Elaboren per avançar-se

Ni Getafe ni Espanyol havien fet grans mèrits en una primera part ensopida i amb poc ritme. Les centrades laterals dels dos equips eren els perills més temuts pels centrals, que tancaven bé la part interior de la parcel·la defensiva. Abans que els blanc-i-blaus s’avancessin en el marcador, Cristian Álvarez, a qui sorprenent Aguirre ha tornat la titularitat, ha hagut d’intervenir amb uns bons reflexos després que Paco Alcácer es plantés sol davant seu i el volgués retallar sense sort, ja que l’argentí ha posat molt bé el peu. Ha estat l’únic descuit d’un equip concentrat.
Amb calma i sense fer fressa, l’Espanyol ha trenat una jugada elaborada amb una última deixada de cap de Sergio García cap a Verdú que, sol al punt de penal, l’ha engaltat amb la dreta i ha afusellat Codina per avançar-se en el marcador. Per molts, ha estat una mostra que l’Espanyol d’Aguirre té més armes que el contracop i la pilota aturada. Qualitat, potser.

L’Espanyol sentencia amb superioritat

Teixeira Vitienes també estava destinat a ser protagonista. Després d’una primera part amb sis targetes gairebé innecessàries, el col·legiat ha expulsat Borja justament per doble amonestació, després d’agafar la pilota amb les mans quan estava al terra. La superioritat blanc-i-blava, però, s’ha notat poc en els primers instants.
Els de Luís García han tret la ràbia i els d’Aguirre no han adormit el partit. Per fer-ho encara més rocambolesc, Cristian Álvarez ha hagut de deixar el camp lesionat i ha retornat el que fins ara ocupava la porteria, Kiko Casilla. Per sort, una jugada que s’ha saldat amb la segona expulsió dels madrilenys, de Fede amb vermella directa, ha acabat d’estabornir el Getafe, que amb 9 jugadors al terreny de joc ha vist com, de seguida, li feien el segon. La falta de Fede l’ha centrada Wakaso al segon pal on Colotto ha cedit la pilota a Stuani amb el peu i l’uruguaià tan sols l’ha hagut d’empènyer. Des de llavors, el partit ha quedat sentenciat i fins i tot hauria pogut ser pitjor pel Getafe.

Fitxa tècnica

  • Getafe CF: Codina; Valera, Lopo, Fede, Mané; Borja; P. León, Barrada, Lafita (A. Vázquez, 54’), D. Castro (Pablo Sarabia, 68’) i Paco Alcácer (Xavi Torres, 54’).
  • RCD Espanyol: C. Àlvarez (Kiko Casilla, 68’); Capdevila, Colotto, H. Moreno, Javi López; Forlín, V. Sánchez; Stuani (C. Alfonso, 83’), Verdú, Wakaso (Simao, 76’) i Sergio García.
  • Gols: 0-1 Verdú (36’), 0-2 Stuani (73’).
  • Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè cantàbric). Ha amonestat amb targeta groga als locals Diego Castro (44’), Xavi Torres (67’)   i als visitants V. Sánchez (1’), Colotto (5’), Stuani (38’), Sergio García (53’), Forlín (62’), C. Álvarez (65’), Wakaso (74’). Ha expulsat amb doble amonestació al local Borja (18’ i 52’) i amb vermella directa a Fede (72’).
  • Incidències: partit disputat al Coliseo Alfonso Pérez amb 7.500 espectadors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario