sábado, 17 de diciembre de 2011

Brandoy Roy es retira

Roy va deixar la NBA perquè corria el risc de deixar de caminar
Tres vegades All-Star, "novato" de l'any el 2007, integrant dels quintets ideals de la lliga, Brandon Roy era una superestrella de la NBA.

Als seus 27 anys, l'escorta dels Portland semblava destinat a grans coses, entre elles liderar el jove planter Trail Blazers a desafiar les potències de la NBA, cosa que estava dins les seves possibilitats, amb Roy promediando 22,6 punts en el 2008-2009.

No obstant això, aquesta seria la seva última temporada lliure de problemes físics. A l'any següent jugaria 65 partits, encara a gran nivell, i en la campanya anterior amb prou feines 47, caient les seves mitjanes a 12,2 punts, 40% de pista (del 48% previ) i 28 minuts per joc (deu menys que abans) .

El motiu del seu declivi res va tenir a veure amb el seu talent o la seva conducta professional-Roy va ser sempre un exemple en aquest sentit-sinó d'un deficiència física: els seus genolls tenen un problema degeneratiu que les va deixar sense cartílag.

"Brandon no intenció de tornar a jugar professionalment", va declarar el seu agent, Greg Lawrence, a Yahoo! Sports. "Ha estat instruït per diversos doctors que pateix una lesió que li posa fi a la seva carrera i ha de deixar de jugar immediatament. Els seus problemes crònics són una amenaça a llarg termini i la seva salut ja està en perill. Seguir jugant tindria serioses conseqüències".

Sense cartílags als genolls, l'exigència esportiva podria agreujar el desgast i deixar Roy sense poder caminar.

Roy ha guanyat 26 milions de dòlars en sous durant els seus primers cinc anys a la NBA. Actualment tenia el contracte més lucratiu de la seva carrera. Aquest any guanyaria US $ 15 milions. Portland desemborsarà la xifra tot i haver deixat lliure al seu capità.

No hay comentarios:

Publicar un comentario