sábado, 16 de junio de 2012

Anglaterra 3-2 Suècia

Inglaterra remonta ante Suecia en un encuentro vibrante
Ibra molt a prop del KO
Anglaterra i Suècia van deparar ahir a la nit a Kíev el millor partit de l'Eurocopa fins ara, un matx vibrant, espectacular, de força, amb poca filigrana però ple de coratge i ambició. I en aquest marc sempre agraït per a l'espectacle, Anglaterra es va endur la millor part i va deixar a la cuneta Suècia, jaeliminada al perdre també en la primera jornada amb Ucraïna (2-1). Pot ser que fos la necessitat de sumar els tres punts el que portés els dos equips a jugar amb el cor a la mà. El conjunt de Hogdsonno va tenir res a veure amb l'equip poruc que es va enfrontar a França en l'estrena. Tot al contrari.

LA BÈSTIA NEGRA

Des de l'inici, Anglaterra va pitjar l'accelerador i no el va deixar anar ni un instant contra un rival que, històricament, s'havia convertit en la seva bèstia negra (de set enfrontaments entre tots dos en Mundials i Eurocopes, els escandinaus n'havien empatat cinc i n'havien guanyat dos). Tot semblava que s'encarrilava molt aviat per als anglesos gràcies a una poderosa rematada de cap de Carroll (0-1, m. 23). Els anglesos es van sentir alleujats i van deixar la iniciativa a l'equip suec, que va confondre la rapidesa amb la precipitació amb la consegüent desesperació d'Ibrahimovic, que va tenir un espectacular duel amb Terry.

LA VELOCITAT DE WALCOTT

La reacció escandinava va arribar a la segona part. Mellberg va igualar als quatre minuts de la represa, amb un gol de rebot molt afortunat (1-1, m. 49), i va avançar el seu equip (2-1, m. 58) al rematar de cap completament sol dins de l'àrea petita, en un error imperdonable de la defensa anglesa. Amb la corda al coll, Hogdson va mirar a la banqueta i va recórrer al seu jugador més ràpid,Theo Walcott. I com un veloç pistoler del vell Oest, l'esmunyedís davanter de l'Arsenal va tornar a donar aire a Anglaterra només cinc minuts després (2-2, m. 64) gràcies a un estrany xut amb un efecte endimoniat que va despistar completament el meta suec, un dels millors del seu equip malgrat els tres gols.
Anivellat el marcador, els dos conjunts van entrar en un intercanvi de cops. Primer va provar Carroll, però el seu potent xut va marxar fregant el travesser, i a continuació va respondre Ibra amb un altre cacau que Hart va desviar. La llum al final del túnel per a Anglaterra va arribar a falta de 13 minutsper al final. Walcott va tornar boig el seu marcador i va fer una valuosa centrada que Welbeck va convertir en or pur. El davanter del Manchester United, veient que la pilota li queia al damunt, va saltar buscant la rematada de taló. Li va sortir tan bé que va aconseguir el millor gol del torneig (2-3) i, de passada, va deixar Anglaterra a un pas dels quarts de final, sempre que empati o guanyi Ucraïna en l'última jornada.
França, per la seva banda, defensarà el primer lloc del grup amb una Suècia ja desnonada. El segon d'aquest grup serà el rival d'Espanya, a quarts, sempre que els de Del Bosque acabin primers.