martes, 19 de junio de 2012

Espanya, amb Itàlia

ESPANYA 1-0 CROACIA
El defensa d'Espanya, Sergio Ramos, baralla una pilota amb el centrecampista de Croàcia, Ivan Rakitic, aquesta nit a l'estadi Arena Gdansk.
Espanya ha patit molt. Però s'ha colat en els quarts de final de l'Eurocopa 2012 després d'un gris partit. Massa patiment per guanyar Croàcia (0-1) gràcies al gol de Jesús Navas (m. 88) després d'un partit ple d'agonia. A la selecció li ha costat entrar en el partit, el seu joc ha sigut lent, previsible, i ha fet que la defensa croata ho tingués fàcil. Fins que una gran passada de Cesc a l'interior de l'àrea l'ha controlat Iniesta amb habilitat abans de servir-li la pilota a Navas, que ha marcat el gol més fàcil de la seva carrera esportiva. A porta buida. El final a tanta agonia després d'uns tristos 90 minuts.

Iker Casillas rebutja la pilota en presència del seu company Sergio Busquets i del centrecampista de Croàcia Danijel Pranjic.
Casillas ha tornat a salvar a Espanya
Ha sigut, però, Casillas qui ha sostingut Espanya en la segona meitat amb dos grans parades, una especialment després d'un cop de cap de Rakitic. A Espanya li ha costat tant entrar en el partit que Vicente del Bosque, el seleccionador, ha hagut d'introduir canvis per reactivar un equip que havia perdut frescor. Ha aparetgut Navas per donar-li velocitat suplint un gris Torres. Després ha entrat Cesc per Silva i, al final, després del gol de Navas ha entrat Negredo per Xavi. En un contraatac, després d'una mala decisió defensiva de Sergio RamosCroàcia ha tingut l'oportunitat més clara del partit. Ha rematat de cap Rakitic a l'àrea petita i ha aparegut Casillasamb una intervenció providencial. Fins que ha arribat una magnífica passada de Cesc a Iniesta a l'interior de l'àrea croata. I el centrecampista blaugrana li ha donat la glòria a Navas, que ha marcat a porta buida el gol que col·loca Espanya als quarts de final. A la primera part, Espanya ha tingut el control del partit, però no ha disposat de gaires ocasions, només un parell de xuts llunyans de Sergio Ramos i un altre de Piqué, mentre que Torres també ha intimidat trepitjant l'àrea. Croàcia s'ha  acostat amb timidesa a l'àrea de Casillas, que no ha comès cap error.

ITÀLIA 2-0 IRLANDA
Antonio Cassano ha portar aquest dilluns Itàlia als quarts de final de l'Eurocopa, ha marcat el gol que ha donat el triomf davant la República d'Irlanda i ha calmat el conjunt de Cesare Prandelli, que ha fet tornar el seu equip a la lluita pels grans reptes.
Cassano, en primer terme, s'escapa del marcatge dels jugadors irlandesos.

Itàlia, segona del seu grup al darrere d'Espanya, ha complert i ha deixat al marge les especulacions en l'altre xoc, el que ha enfrontat Croàcia i Espanya a Gdansk. Els italians han acabat amb les penúries del futbol transalpí, que va tocar fons en l'últim Mundial, a Sud-àfrica. El combinat italià, que s'ha guanyat el respecte i l'admiració per la seva tradició i historial en els magnes esdeveniments, ha guanyat amb solvència encara que no ha respirat fins al final, amb el gol últim de Balotelli. Itàlia ha demorar la seva entrada en el partit. Cesare Prandelli només ha fet un canvi en el seu onze. El sacrificat ha estat Mario Balotelli, fix titular en els partits contra Espanya i Croàcia però amb actuacions irregulars. Prandelli ha preferit l'estabilitat d'Antonio Di Natale per acompanyar Antonio Cassano. Desorientat en els primers compassos i inquietat per l'entusiasme irlandès, limitat i mancat d'arguments, Itàlia ha agafat definitivament les regnes al tram final de la primera meitat.

EL GOL

Itàlia crea perill en les pilotes aturades. Andrea Pirlo és un mag en situacions com aquestes. Ha llançat un córner al primer pal i Cassano ha picat de cap amb encert. La pilota ha tocat el pal però ha botat dins de la porteria. Cassano, amb tres gols, s'ha convertit en el màxim golejador de la història d'Itàlia en les fases finals de l'Eurocopa. Itàlia en la segona part ha mantingut  Cassano com la gran amenaça. Un tret seu aturat per Given ha advertit Irlanda, que ha començat a pressionar el quadro de Prandelli tard, amb un xut poc convincent de Keith Andrews des de la zona de tres quarts. La pilota, molt centrada, tot just ha inquietat Buffon.Itàlia ha deixat anar el timó del partit malgrat l'escàs afany del quadro de Giovanni Trapattoni, que ha buscat el seu honor a base de passades llargues i pilotes bombades, sempre sota el control de Gianluigi Buffon i de la reforçada defensa transalpina. Keith Andrews ha tingut la més clara a deu minuts del final amb una falta que ha llançat des de la mitja lluna i ha aturat Buffon. Encara que el millor va arribar al final. Amb el gol de Mario Balotelli, substitut d'Antonio Di Natale, que ha rematat d'esquena un córner llançat per Alessandro Diamanti, per sentenciar el partit i la classificació del seu equip.

No hay comentarios:

Publicar un comentario