domingo, 24 de junio de 2012

Primera pròrroga i tanda de penals de l'Ero2012


Rooney connecta una xilena davant la mirada de Buffon i el seu defensa.
Rooney, a punt de marcar de 'xilena'

Quatre anys després de perdre en quarts de l'Eurocopa en la tanda de penals contra Espanya, Itàlia s'ha classificat gràcies a les sort en els 11 metres per a les semifinals de l'Eurocopa, on es disputarà un lloc en la final amb Alemanya. Anglaterra i Itàlia han disputat un partit marcat per la por i les poques ocasions. Els 'azurri' han estat els que han rondat amb més perill l'àrea rival, però Balotelli s'ha mostrat massa lent i imprecís en la culminació. A punt de complir-se el temps reglamentari, Wayne Rooney hauria pogut donar el triomf als anglesos amb una xilena, però el seu xut ha sortit massa alt. Diamanti, el millor del partit, ha marcat el penal decisiu.

GOL BEN ANUL·LAT

En la pròrroga s'ha reproduït el mateix guió que en els primers 90 minuts fins que un centre de Diamanti s'ha enverinat fins a xocar amb el pal de la porteria britànica. El gol ha acabat arribant en el minut 114 en una altra centrada del davanter del Bolonya que Nocerino ha picat de cap a la xarxa, encara que l'àrbitre l'ha anul·lat correctament per fora de joc del centrecampista del Milan.
En la tanda de penals, Balotelli Gerrard han marcat abans de l'error de MontolivoRooney ha avançat els anglesos. Pirlo s'ha atrevit amb un penal a 'l'estil Panenka' abans que el xut de Younghagi estat repel·lit pel pal. Nocerino ha marcat i Buffon ha aturat el xut d'Ashley Cole.


Pirlo i la panenka

Andrea Pirlo, el centrecampista d'Itàlia, ha deixat un penal per a l'eternitat a l'Eurocopa 2012. Un penal per no oblidar mai. Un penal estil Panenka per batre l'agressiu Hart, el porter d'Anglaterra, que l'esperava sota els pals somrient, desafiant-lo, fins i tot provocant-lo. Va arribar Pirlo, va acariciar la pilota, la va col·locar amb cura en el punt de penal i, a partir d'aquí, l'espectacle. "Volia pressionar els anglesos", va comentar després amb naturalitat.
Pirlo marca el penal a l'estil Panenka al porter anglès Joe Hart.
Pirlo va llançar el seu penal de Panenka
Els va pressionar de tal manera que Pirlo va canviar el sentit de la tanda de penals. "Itàlia va posar el peu millor que nosaltres en els llançaments. Van patir menys la pressió. Pirlo va ser l'exemple perfecte", va explicar Roy Hodgson, el seleccionador anglès, després de la derrota. Pocs s'han atrevit a llançar un penal així, bombant suaument la pilota perquè entri, burleta ella, pel centre de la porteria mentre el porter, en aquest cas Hart, es tirava a la seva dreta.
Abans havia fallat Montolivo, però això no va condicionar Pirlo. "Vaig veure que el porter estava molt motivat i vaig pensar que el més fàcil era tirar el penal com el vaig tirar", ha argumentat Pirlo. No era la seva primera vegada. Va llançar un penal estil Panenka a la fase de classificació per al Mundial 2010 davant Montenegro i va marcar. A Itàlia no se'n diu, curiosament, un penal estil Panenka. Se'n diu elcucchiaio (la cullera) en honor a Francesco Totti, el davanter del Roma, que el va llançar així als quarts de final de l'Eurocopa del 2000 davant Holanda. Totti també va marcar.
Zidane, al Mundial del 2006, ja va honrar Panenka quan va marcar un penal a la final del Mundial davant Itàlia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario