sábado, 23 de junio de 2012

Una Alemanya golejadora, passa a 'semis'

La societat grega s'ha quedat sense el pal·liatiu del futbol que la distregui dels seus problemes. L'aventura de la selecció hel·lena a l'Eurocopa s'ha acabat on s'esperava, davant una poderosaAlemanya que només ha viscut cinc minuts d'incertesa: els que han passat des del sorprenent empat que ha aconseguit Samaràs fins al gol de Khedira que tornava a avançar els germànics. El 4-2 ha traslladat al marcador la superioritat d'Alemanya, tan evident a la gespa com al marcador.
Grècia ha confiat en el seu sistema defensiu per buscar la sorpresa. Massa endarrerida en les seves línies, en canvi, ha patit un verdader setge del subcampió europeu. Alemanya ha creat moltes ocasions abans que Lahm sorprengués Sifakis amb una gran xut (m. 38). Amb la derrota, el dispositiu del portuguès Fernando Santos ja no tenia sentit i el tècnic portuguès ha introduït dos canvis en el descans. Deu minuts després, un contraatac que ha culminat Samaràs ha alimentat les il·lusions gregues.
Philipp Lahm celebra amb els seus companys l'1-0 d'Alemanya.
Els alemans celebren el gol de Lahm
Han durat molt poc. Khedira ha empalmat en carrera un centre des de la dreta i ha tornat l'avantatge a Alemanya. El grup de Joachim Löw, que havia introduït tres novetats en l'alineació (Reus, Schürrle i Klose han ocupat els llocs de Müller, Podolski i Gomez), han trobat l'encert que no els havia acompanyat.
Els errors de Sifakis han ajudat a encarrilar el pas dels teutons a la final i Klose i Reus han pintat de golejada l'accés del segon semifinalista després de la classificació de Portugal. El segon gol grec, de Salpingidis, de penal, ha arribat a dos minuts del final. Alemanya s'enfrontarà al vencedor de l'Anglaterra-Itàlia, que es juga aquest diumenge.