domingo, 17 de junio de 2012

Rep. Txeca i Grècia, primers classificats


Polònia volia donar la sorpresa als seus aficionats i Russia, que des del seu gol contra Polònia es veia a quarts, va caure en l'últim moment de la primera meitat.
L'última jornada del grup A va acabar amb el sorprenent pas de Grècia als quarts de final després d'eliminar Rússia (1-0) gràcies a un solitari gol de Giorgos Karagounis, que va seguir el ritme del txec Petr Jiracek, salvador del seu equip amb un gol de fe davant la voluntariosa Polònia.Al final va passar de ronda un dels menys esperats. Amb un punt abans de començar l'últim partit de la fase de grups, Grècia tenia un peu i mig fora de la competició. Necessitava guanyar i esperar resultats favorables a l'estadi on jugaven la República Txeca i Polònia.Els grecs van complir la seva part i van fer el que era impensable: fer fora la favorita del grup. Ho va aconseguir amb un gol molt a prop del descans provocat per un error de Zirkhov que va aprofitar Karagounis. Era tot el que necessitava Grècia per sumar-se als quarts de final.Van fer el que saben fer més bé, defensar. Els homes de Dick Advocaat van dominar el partit, però van xocar amb una forta i ordenada defensa que va desesperar Rússia. Al final, podrien haver rebut un altre gol, però el travesser va repel·lir un xut de Tzavella, que va celebrar amb els seus companys una classificació poc imaginable. L'Eurocopa es queda sense una altra estrella. Després de l'adéu del suec Zlatan Ibrahimovich, avui s'ha acomiadat Arxavin.
Els jugadors de Grècia celebren el seu pas a quarts després de la victòria contra Rússia.
Grècia torna a donar la campanada

CAU UNA ALTRA AMFITRIONA

En l'altre partit, els polonesos, animats per una afició que somiava classificar-se per a quarts de final, no van poder donar una alegria a un país que s'ha bolcat en ells d'una manera increïble. La República Txeca va guanyar Polònia per 1 a 0.Durant 11 dies, el futbol ha fet vibrar Polònia, que ha acomiadat amb orgull un equip amb més cor que talent. I això que a la primera part de l'enfrontament decisiu, la selecció de Franciszek Smuda va disposar de múltiples oportunitats per canviar el seu destí. Fins a quatre ocasions clares van acabar als llimbs i la República Txeca no ho va desaprofitar.En els primers compassos del segon temps, Jiracek, després d'una potent cavalcada des del seu camp, va rematar a la xarxa una pilota que serveix per atorgar tres punts vitals als txecs. Aquests van aguantar fins al final, però van rebre un gran ensurt.Un gol no classificava Polònia, que en necessitava dos, però sí que els eliminava. A l'últim instant, Blaszczykowski podria haver fixat l'empat al marcador de Wroclaw, però un defensa txec, a la línia de gol, va evitar la desgràcia. Amb suspens, la República Txeca es va apuntar als quarts de final de l'Eurocopa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario